Chat voor direct advies
Of bel: 085 30 39 731

Schoorsteen verwijderen

Wat de aanleiding voor u ook is, het is van cruciaal belang om dit karwei met de nodige expertise en precisie aan te pakken. Vergelijk tot wel 5 offertes van sloopbedrijven en bespaar direct.
Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf
Gratis & vrijblijvend
Gekwalificeerde partners
Bespaar tot wel 40%
Hou geld over
Bespaar tot 40% op uw project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 5 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Uw klus door lokaal geselecteerde bedrijven

Vind uw gekwalificeerde partner snel en makkelijk via Sloopvergelijker!

Waar een schoorsteen in eerste instantie wellicht werd gezien als symbool van huiselijkheid en van knusse warme winterse avonden bij de openhaard, kan uw schoorsteen in de loop der jaren om diverse redenen een overbodig obstakel zijn geworden. Renovatieplannen, veiligheidsoverwegingen of esthetische keuzes kunnen de doorslag geven voor een schoorsteen verwijderen.

Wat de aanleiding voor u ook is, het is van cruciaal belang om dit karwei met de nodige expertise en precisie aan te pakken. Het verwijderen van een schoorsteen is namelijk absoluut geen klus voor de onervaren doe-het-zelver en gaat gepaard met de nodige risico’s. Er komt meer bij kijken dan enkel wat stenen slopen. Denk aan het in acht nemen van veiligheidsregels en vergunningen, het beschikken over de nodige expertise en kennis om deze klus zorgvuldig en vakkundig uit te voeren, en een de juiste veiligheidsuitrusting. Bovendien is dit een sloopproject dat vanwege de hoogte van het dak alleen al een gevaarlijke klus is.

Daarom is het raadzaam voor een schoorsteen verwijderen altijd een gecertificeerd sloopbedrijf in te schakelen. Hier komt Sloopvergelijker om de hoek kijken. Door gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool, vindt u snel een gecertificeerd sloopbedrijf in uw regio die deze klus veilig en vakkundig kan realiseren.

Schoorsteen renovatie
Schoorsteen renovatie

Waarom zou u uw schoorsteen verwijderen?

Het verwijderen van een schoorsteen kan verschillende voordelen hebben. Denk bijvoorbeeld aan renovaties die de ruimte in huis vergroten en de lay-out moderniseren, het verbeteren van de veiligheid van uw woning door het verminderen van het risico op instorting, en het verfraaien van de buitenkant van uw huis om de algehele uitstraling te moderniseren. Ook kiezen huiseigenaren tegenwoordig steeds vaker voor een schoorsteen verwijderen om hun huis beter te isoleren. Oude schoorstenen zijn vaak slecht geïsoleerd, wat kan leiden tot veel onnodig warmteverlies via uw schoorsteen. Door de schoorsteen te verwijderen en te vervangen door een nieuw, geïsoleerd rookkanaal, kunt u uw woning energiezuiniger maken en besparen op uw energieverbruik.

Uw schoorsteen wordt niet meer gebruikt en is daarom overbodig

In sommige gevallen verwijdert men een schoorsteen ook omdat deze simpelweg niet meer wordt gebruikt vanwege de centrale verwarming die hiervoor in de plaats is gekomen. Dit maakt een schoorsteen overbodig. In dit geval kan het zinvol zijn de schoorsteen weg te halen zodat u kunt besparen op onderhoudskosten, en extra ruimte creëert die opnieuw kan worden benut voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreiden van een kamer, het creëren van een nieuwe indeling of het toevoegen van waardevolle opslagruimte. Wat uw aanleiding ook is voor het verwijderen van uw schoorsteen, wij helpen u een partner te vinden die uw klus vakkundig en professioneel oppakt.

Er is asbest gevonden in uw schoorsteen

Tot slot zijn er situaties waarin een schoorsteen verwijderen noodzakelijk is uit veiligheidsoverwegingen. Met name wanneer er asbest in uw schoorsteen is gevonden. Asbest vormt een ernstig gezondheidsrisico en moet daarom met de nodige voorzichtigheid worden behandeld en verwijderd door gekwalificeerde professionals. Als er asbest in uw schoorsteen is aangetroffen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere blootstelling aan dit gevaarlijke materiaal te voorkomen.

Vergunningen voor schoorsteenverwijdering

Het verwijderen van een schoorsteen kan vergunningen en toestemming van lokale autoriteiten vereisen, afhankelijk van de plaatselijke bouwvoorschriften en regelgeving. Sloopvergelijker kan klanten helpen bij het verkrijgen van de juiste vergunningen en het voldoen aan alle wettelijke vereisten voor het verwijderen van een schoorsteen. Bovendien zijn onze partners op de hoogte van deze wet- en regelgevingen omtrent de vergunningen voor een sloopklus zoals schoorsteen verwijderen, en zullen zij deze voor de sloopwerkzaamheden beginnen altijd aan u voorleggen.

Partners Sloopvergelijker.nl

Sloopvergelijker is niet zomaar een vergelijkingssite. Ons platform biedt een unieke, persoonlijke benadering om u te helpen bij het vinden van een betrouwbare partner voor een sloopproject zoals uw schoorsteen verwijderen. In plaats van alleen maar willekeurige offertes door te sturen, analyseert Sloopvergelijker uw specifieke behoeften vooraf, en zoeken wij met behulp van geavanceerde tools en slimme algoritmen naar partners die daar het beste op aansluiten. Alle partners worden zorgvuldig gescreend op professionaliteit, ervaring en certificeringen. Door de focus te leggen op de specifieke behoeften van u als klant, zorgt Sloopvergelijker voor een persoonlijke en op maat gemaakte matchingservice met betrouwbare partners.

Partners door heel Nederland

Wilt u uw schoorsteen verwijderen en heeft u een sloopbedrijf nodig in Breda, of juist in Zwolle? Het maakt niet uit waar in Nederland u woont, Sloopvergelijker heeft een uitgebreid netwerk van partners door heel Nederland. Dit netwerk stelt de sloopbedrijven die zijn aangesloten op ons platform in staat om snel en efficiënt te opereren, ongeacht de locatie van het project. Dankzij deze lokale partners kan Sloopbedrijf Concurrent een breed scala aan diensten aanbieden op het gebied van sloop, inclusief schoorsteenverwijdering, en tegelijkertijd voldoen aan de lokale voorschriften en regelgeving. Door samen te werken met betrouwbare partners in uw eigen regio, kan het bedrijf bovendien flexibiliteit bieden en u overal in Nederland een hoogwaardige service leveren.

Een interessant extra voordeel van samenwerken met een sloopbedrijf in de buurt is de besparing op transportkosten en de tijdsbesparing die dit u oplevert!

Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf

Kosten schoorsteen verwijderen 2024

De kosten voor een schoorsteen verwijderen van uw dak liggen gemiddeld tussen de €1.500 en de €2.000. Door eventuele extra werkzaamheden zoals een asbestinventarisatie, bouwtekening of een constructieberekening kunnen deze kosten worden verhoogd. Hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor schoorsteen verwijderen en voor de verschillende (extra) werkzaamheden. 

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Schoorsteen op het dak verwijderen€ 1400 – € 2000
Schouw verwijderen€ 1700 – € 3000
Schoorsteen en schouw verwijderen€ 3000 – € 5000
Verwijderen schoorsteen, inclusief afwerking dak€ 1.500 – € 2.000
Verwijderen schouw begane grond en verdiepingen, inclusief afwerken muren en plafonds€ 1.750 – € 2.750
Tip: Je moet een vergunning aanvragen voor het slopen van je schoorsteen!

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul uw gegevens in, zodat we de beste match voor u kunnen maken. U ontvangt binnen 24 uur maximaal 5 offertes voor de beste prijs.
2
Ontvang de offertes
U ontvangt verschillende offertes van onze partners. Vergelijk en bel met de partners voor de beste prijs.
3
Eén van onze partners gaat aan de slag bij u!
Na de vergelijking kiest u de beste partner. De partner gaat bij u aan de slag en verzorgt het gehele project.
Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf

Informatie gecontroleerd door sloopexpert Ben Dekker

Ben Dekker heeft gedurende twintig jaar een succesvol sloopbedrijf gerund. Hij heeft zich in die tijd gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, het saneren van asbest en het verwijderen van schoorstenen. Zijn bedrijf heeft projecten uitgevoerd door heel Nederland, variërend van kleinschalige renovaties tot grootschalige sloopwerken.

Door de jaren heen heeft Ben Dekker zijn zijn kennis en kunde steeds verbeterd om te voldoen aan de veranderende regelgeving en veiligheidsnormen binnen de sloopsector. Er werden steeds strengere eisen gesteld aan veiligheid en milieu. Dekker heeft zich altijd flexibel opgesteld om deze veranderingen te integreren in zijn werkmethoden, waardoor zijn bedrijf altijd aan de hoogste standaarden heeft voldaan.

Ben Dekker’s expertise heeft hem een prominente positie opgeleverd in de Nederlandse sloopsector. Met zijn kennis, netwerk en ervaring helpt hij nu particulieren bij het vinden van de juiste partij.

sloopexpert Ben Dekker
Laatst geupdated: October 17, 2024
Lees meer over Ben Dekker

Veel gestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan de vergelijkingsservice van Sloopvergelijker?

Sloopvergelijker is geheel gratis. Bovendien is ons vergelijkingsplatform vrijblijvend en toegankelijk voor iedereen. 

Kan het gat in mijn dak dat ontstaat direct door het sloopbedrijf worden gedicht?

Ja, sloopbedrijven kunnen het gat dat overblijft na het verwijderen van de schoorsteen doorgaans ook dichten. Dit wordt meestal gedaan door het gat op te vullen met geschikte bouwmaterialen, zoals bijvoorbeeld bakstenen, betonblokken of ander geschikt materiaal dat past bij de rest van de structuur van uw dak. Vervolgens wordt het oppervlak gladgemaakt en afgewerkt om een naadloze overgang te creëren met de omliggende muur of het dak. Onze sloopbedrijven hebben ervaren vakmensen in dienst die deze taak kunnen uitvoeren met de nodige zorg, kennis en vakmanschap. Houd er wel rekening mee dat het laten dichten van het gat extra kosten met zich mee kan brengen. 

Wat gebeurt er met de verwijderde schoorsteen?

Na de schoorsteenverwijdering, wordt uw oude schoorsteen door het sloopbedrijf netjes afgevoerd en verwerkt volgens uw lokale regelgeving. Dit kan recycling omvatten voor herbruikbaar materiaal zoals baksteen, steen, of verwijdering op een stortplaats. Als er asbest is gevonden in uw schoorsteen, wordt deze volgens strikte procedures verwijderd door gespecialiseerde professionals en op een veilige manier afgevoerd naar een speciale stortlocatie.