Chat voor direct advies
Of bel: 085 30 39 731

Behang verwijderen

Is uw oude, versleten behang toe aan vervanging en wilt u uw ruimte een frisse nieuwe uitstraling geven? Of wilt u uw behang verwijderen door professionals omdat u er een renovatieproject of een verhuizing op de planning staat? Om een optimaal resultaat te kunnen behalen raden we aan altijd eerst volledig uw oude behang te verwijderen voordat u uw nieuwe wandbekleding aanbrengt.
Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf
Gratis & vrijblijvend
Gekwalificeerde partners
Bespaar tot wel 40%
Hou geld over
Bespaar tot 40% op uw project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 5 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Uw klus door lokaal geselecteerde bedrijven

Behang laten verwijderen

Sloopvergelijker koppelt u aan ervaren partners! Als u oud behang en lijmresten niet geheel laat weghalen, zal opnieuw behangen moeilijker worden. Bovendien zullen deze resten zichtbaar zijn op uw nieuwe behang, wat zorgt voor een slordige uitstraling. Door oude behangte verwijderen creëert u een nette, vlakke ondergrond voor de muurverf of voor uw nieuwe wandbekleding.

Behang verwijderen kan een tijdrovende en soms frustrerende klus zijn, vooral als u niet over de juiste tools en ervaring beschikt. Daarom is het verstandig om een team professionals in te schakelen voor dit project. Sloopvergelijker klaar om u te helpen bij het vinden van gecertificeerde sloopbedrijven die ervaren zijn in sloopklussen zoals behang verwijderen, en deze taak moeiteloos en efficiënt kunnen klaren. Ons platform is speciaal ontworpen om u te ondersteunen bij het vinden van de juiste professionals in uw regio. Sloopbedrijven met ruime kennis en expertise die zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Aanleiding voor behang verwijderen

Vaak kiezen huiseigenaren voor behang verwijderen bij renovatieprojecten waarbij zij een frisse start wilt maken met een nieuwe wandafwerking. Oud behang kan niet alleen gedateerd zijn, maar het kan ook beschadigd of verkleurd zijn geraakt na verloop van tijd, waardoor het een onaantrekkelijke aanblik geeft aan uw ruimte. Door het behang te verwijderen kunt u een schone lei creëren voor nieuwe wandbekleding. Ook wanneer u van plan bent uw muren een nieuwe kleur te schilderen, is het nodig om eerst uw oude behang te verwijderen om zo een schone, gladde ondergrond te creëren voor optimale hechting van uw wandverf. In sommige gevallen is behang verwijderen ook verplicht. Bijvoorbeeld wanneer u uw woning bij een verhuizing kaal moeten worden opgeleverd volgens uw huur- of koopcontract. In dit geval kunt u een team professionals uw behang laten verwijderen om tijd en moeite te besparen en meer tijd over te houden voor andere zaken rondom uw verhuizing.

Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf
Behang verwijderen

Sloopvergelijker biedt méér dan alleen een vergelijkingsservice Sloopvergelijker is méér dan alleen een vergelijkingsplatform. We spelen een cruciale rol in het helpen van klanten bij het vinden van het juiste sloopbedrijf voor sloopklussen zoals behang laten verwijderen. Onze toewijding aan een persoonlijke service gaat verder dan alleen het verstrekken van willekeurige offertes. We zijn ons ervan bewust dat elk sloopproject vraagt om een andere oplossing, en dat elke klant specifieke wensen en eisen heeft. Daarom nemen we de tijd om uw behoeften en wensen rondom behang laten verwijderen rustig door te nemen. En vervolgens zorgvuldig geselecteerde sloopbedrijven aan te bevelen die aan uw criteria voldoen. In plaats van u allerlei offertes per mail door te sturen, kiezen we twee sloopbedrijven die het beste passen bij uw unieke behoeften en voorkeuren. Wellicht is het voor u wel extra belangrijk om een sloopbedrijf te kiezen die betaalbaar is omdat u een beperkt budget heeft, of u moet de woning op korte termijn opleveren en u hoopt een bedrijf te vinden dat u met spoed verder helpt. Wat uw specifieke wensen voor het behang laten verwijderen ook zijn, wij helpen u aan de beste match en bespreken deze persoonlijk met u tijdens een telefonisch adviesgesprek.

Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf

Hoogwaardig vakmanschap en een duurzame oplossing

 

Alle slopers die zijn aangesloten op ons platform zijn zorgvuldig gescreend en 100% gecertificeerd. We stellen hoge normen aan de bedrijven waarmee we samenwerken, zodat u met vertrouwen kunt rekenen op hun vakmanschap en betrouwbaarheid. Bovendien hechten wij waarde aan duurzaamheid bij Sloopvergelijker. Dat ziet u terug in het feit dat de partners die zijn aangesloten op ons platform zich inzetten voor milieubehoud en de meest duurzame oplossing. Bijvoorbeeld door materialen die overblijven na de sloop zo veel mogelijk te recyclen of opnieuw te gebruiken. Een belangrijk onderdeel van ons milieubewuste beleid is dat we samenwerken met lokale sloopbedrijven. Door u te verbinden aan een sloopbedrijf in de buurt, hoeft het bedrijf minder kilometers af teleggen waardoor er bespaard kan worden op brandstof. Dat scheelt u niet alleen tijd en transportkosten, maar zo sparen we ook het milieu door minder brandstof te verbruiken en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wilt u uw behang verwijderen en zoekt u een gecertificeerd sloopbedrijf Amsterdam, of een sloopbedrijf Zwolle? Wij hebben partners verspreid over heel Nederland en kunnen u daarom overal koppelen aan een sloopbedrijf in de buurt!

 

 

Tip: Als u het behang zelf gaat verwijderen, doe dit dan heel voorzichtig en let op dat u de muur niet beschadigt.

Gemiddelde kosten behang laten verwijderen 2024

Het verwijderen van behang wordt in de meeste gevallen berekend op basis van het aantal uren dat de sloper aan deze klus besteedt. Gemiddeld liggen de kosten voor het verwijderen van behang tussen de €25,- en €45,- per uur, exclusief btw. Voorafgaand aan de klus zal de sloper een prijsindicatie geven van hoeveel uur hij hier ongeveer mee bezig zal zijn. De totale kosten worden ook beïnvloed door factoren zoals de ondergrond, het aantal lagen behang en het soort behang, en de staat van de onderliggende muur.

Hieronder ziet u een prijzenoverzicht van de gemiddelde kosten voor behang laten verwijderen 2024.

MuuroppervlakteGemiddelde kosten 
100 m²€ 500,- tot € 700,-
50 m²€ 300,- tot € 600,-

Waarom kiezen voor Sloopvergelijker?

 

Behang verwijderen is een essentiële stap in elk renovatieproject om een gladde en schone basis te creëren voor nieuwe wandafwerkingen. Of u nu kiest voor verf of nieuw behang, het verwijderen van oud behang zorgt ervoor dat er geen bobbels, scheuren of lijmresten achterblijven die het uiteindelijke resultaat kunnen verstoren. Een slecht uitgevoerde klus in behang verwijderen kan leiden tot een slordige uitstraling, wat de moeite van de herinrichting tenietdoet.

Hoewel behang verwijderen op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, kan het al snel een tijdrovende en frustrerende taak worden, vooral als er meerdere lagen behang of hardnekkige lijmresten aanwezig zijn. Daarom kiezen veel huiseigenaren ervoor om professionals in te schakelen om het behang verwijderen moeiteloos en zonder schade aan de muren te laten uitvoeren. Sloopvergelijker biedt de perfecte oplossing door u te koppelen aan ervaren slopers die gespecialiseerd zijn in behang verwijderen. Deze experts zorgen ervoor dat het werk efficiënt en grondig wordt uitgevoerd, waardoor uw muren perfect voorbereid zijn voor de volgende stap in uw renovatie.

Sloopvergelijker gaat verder dan alleen het aanbieden van een standaard service. Ze zorgen ervoor dat uw wensen en eisen centraal staan bij het kiezen van een bedrijf voor behang verwijderen. Of u nu een beperkt budget heeft of de klus met spoed moet worden uitgevoerd, Sloopvergelijker selecteert twee bedrijven die het beste aansluiten op uw situatie. Dit betekent dat u geen tijd verspilt aan het zelf zoeken naar betrouwbare bedrijven voor behang verwijderen, maar verzekerd bent van vakmanschap en kwaliteit.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in de aanpak van behang verwijderen via Sloopvergelijker. De bedrijven waarmee zij samenwerken zijn gericht op milieubewuste oplossingen, zoals het recyclen van materialen die overblijven na het behang verwijderen. Dit zorgt niet alleen voor een vlotte afwerking, maar ook voor een duurzamere aanpak van het project, wat helpt om zowel kosten als de ecologische voetafdruk te verminderen.

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul uw gegevens in, zodat we de beste match voor u kunnen maken. U ontvangt binnen 24 uur maximaal 5 offertes voor de beste prijs.
2
Ontvang de offertes
U ontvangt verschillende offertes van onze partners. Vergelijk en bel met de partners voor de beste prijs.
3
Eén van onze partners gaat aan de slag bij u!
Na de vergelijking kiest u de beste partner. De partner gaat bij u aan de slag en verzorgt het gehele project.
Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf

Informatie gecontroleerd door sloopexpert Ben Dekker

Ben Dekker heeft gedurende twintig jaar een succesvol sloopbedrijf gerund. Hij heeft zich in die tijd gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, het saneren van asbest en het verwijderen van schoorstenen. Zijn bedrijf heeft projecten uitgevoerd door heel Nederland, variërend van kleinschalige renovaties tot grootschalige sloopwerken.

Door de jaren heen heeft Ben Dekker zijn zijn kennis en kunde steeds verbeterd om te voldoen aan de veranderende regelgeving en veiligheidsnormen binnen de sloopsector. Er werden steeds strengere eisen gesteld aan veiligheid en milieu. Dekker heeft zich altijd flexibel opgesteld om deze veranderingen te integreren in zijn werkmethoden, waardoor zijn bedrijf altijd aan de hoogste standaarden heeft voldaan.

Ben Dekker’s expertise heeft hem een prominente positie opgeleverd in de Nederlandse sloopsector. Met zijn kennis, netwerk en ervaring helpt hij nu particulieren bij het vinden van de juiste partij.

sloopexpert Ben Dekker
Laatst geupdated: October 17, 2024
Lees meer over Ben Dekker

Veel gestelde vragen

Kan ik zelf mijn behang ook verwijderen?

U kunt in principe zelf uw behang verwijderen. Echter, soms laat het behang niet makkelijk los of blijven er lijmresten aan uw muur die moeilijk te verwijderen zijn. Terwijl het voor een optimale hechting van de nieuwe verf of wandbekleding wel nodig is dat uw oude behang volledig wordt weggehaald. Bovendien kost deze klus vaak veel tijd en inspanning. Behang laten verwijderen door een professioneel sloopbedrijf bespaart u simpelweg een hoop tijd en gedoe. Bovendien bent u als u deze klus uitbesteedt aan ervaren vakmensen verzekerd van een optimaal en professioneel eindresultaat. 

Waar gaat het behang na de sloop naartoe?

Het sloopbedrijf zorgt indien mogelijk altijd voor een milieuvriendelijke verwerking van de behangresten door zo veel mogelijk gebruik te maken van recycling en het toepassen van duurzame methoden. Dit kan onder meer inhouden dat de behangresten worden gescheiden en gerecycled waar mogelijk, en dat eventuele restanten worden afgevoerd naar faciliteiten die zich richten op milieuvriendelijke verwerking, zoals compostering. 

Kan het sloopbedrijf naast behang verwijderen ook helpen bij andere werkzaamheden rondom de sloop?

Dit is zeker mogelijk. De sloopbedrijven die op ons platform zijn aangesloten, bieden een breed scala aan diverse sloopdiensten en kunnen u daarom in principe bij ieder sloopproject verder helpen. Beschrijf uw andere sloopwensen bij uw vergelijkingsaanvraag zo uitgebreid mogelijk en wij koppelen u aan een gecertificeerd sloopbedrijf dat u in een keer helpt bij de gewenste sloopwerkzaamheden.

Hieronder ziet u een overzicht van andere sloopdiensten waarvoor u onze partners kunt inschakelen:

• Draagmuur verwijderen: het verwijderen van een draagmuur is een complexe klus die alleen door een ervaren sloopbedrijf mag worden uitgevoerd. Onze partners beschikken over de kennis en expertise om dit veilig en vakkundig te kunnen doen.

• Tussenmuren verwijderen: het verwijderen van tussenmuren is een eenvoudige manier om uw woning te vergroten of een nieuwe indeling te creëren. Wij brengen u graag in contact met een sloopbedrijf die dit snel en efficiënt voor u kan doen.

• Tegels verwijderen: tegels verwijderen kan een lastige klus zijn. De professionals van het sloopbedrijf waar wij u aan koppelen, beschikken over de juiste gereedschappen en materialen om dit snel en netjes te doen.

• Vloerbedekking verwijderen: wij werken samen met vakkundige partners die alle soorten vloerbedekking kunnen verwijderen, van laminaat tot tapijt.

• Schuur slopen: heeft u een oude schuur die in de weg staat? Wij koppelen u graag aan een sloopbedrijf die deze snel en vakkundig voor u kan slopen.

• Schoorsteen verwijderen: schoorstenen kunnen na verloop van tijd instabiel worden. We kunnen een sloopbedrijf aan u aanbevelen die uw schoorsteen veilig en vakkundig kan verwijderen.

• Badkamer slopen: wilt u uw badkamer renoveren? Wij kunnen u koppelen aan een sloopbedrijf die uw oude badkamer sloopt en klaarzet voor de installatie van uw nieuwe badkamer.

• Keuken slopen: Wilt u uw keuken renoveren? Wij brengen u graag in contact met een sloopbedrijf dat uw oude keuken kan slopen en klaarzetten voor de installatie van uw nieuwe keuken.

• Stucwerk verwijderen: stucwerk kan na verloop van tijd loslaten of beschadigen. De slopers die zijn aangesloten op ons platform kunnen uw oude stucwerk verwijderen en nieuw stucwerk op professionele wijze aanbrengen.

• Asbest verwijderen: asbest is een gevaarlijk materiaal dat op een professionele manier moet worden verwijderd. In de meeste gevallen is het sloopbedrijf dat wij aan u voorstellen ook gecertificeerd voor het verwijderen van asbest.

• Sloopwerken: de sloopbedrijven die wij u aanbevelen kunnen alle soorten sloopwerkzaamheden uitvoeren, van het slopen van een klein schuurtje tot het slopen van een complete woning.

• Vloer slopen: onze partners kunnen alle soorten vloeren slopen, van betonvloeren tot houten vloeren.

Wat kost behang laten verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van behang kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de omvang van het project, de moeilijkheidsgraad van het behang en eventuele speciale vereisten. Onze partners bieden transparante tarieven en zorgen ervoor dat u een eerlijke prijs betaalt voor de geleverde diensten. 

Waarom is het verstandig jullie vergelijkingsplatform in te schakelen voor het vinden van een sloopbedrijf?

Door een aanvraag in te dienen via Sloopvergelijker kunt u een weloverwogen beslissing maken, en wordt u ondersteund tijdens uw zoekproces. U profiteert van onze persoonlijke, betrokken service en onze toewijding om u te koppelen aan de beste sloopbedrijven in uw regio. U hoeft niet zelf te zoeken naar een sloopbedrijf, wat u een hoop tijd en zorgen bespaart.