Chat voor direct advies
Of bel: 085 30 39 731

Sloopbedrijf Utrecht

Bent u op zoek naar een professioneel sloopbedrijf in Utrecht dat u snel helpt bij een veilige en betaalbare sloop van uw woning of pand? Vraag dan hier direct een vergelijkingsaanvraag op bij Sloopvergelijker. Wij helpen u graag verder bij het vinden van de beste match voor uw sloopproject!
Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf
Gratis & vrijblijvend
Gekwalificeerde partners
Bespaar tot wel 40%
Hou geld over
Bespaar tot 40% op uw project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 5 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Uw klus door lokaal geselecteerde bedrijven

Sloopbedrijf Utrecht inschakelen

Wilt u uw woning in Utrecht gedeeltelijk of volledig slopen, maar ziet u er tegenop om alles zelf te regelen? Dat is best begrijpelijk. Het vooruitzicht van uw huis in puin, de juiste vergunningen regelen – het kan in eerste instantie wat overweldigend zijn. Maar geen zorgen: Sloopvergelijker helpt u verder! Via onze vergelijkingswebsite vindt u gemakkelijk een erkend sloopbedrijf Utrecht voor uw klus. We koppelen u aan een betrouwbare partij. En onze partners weten ook wat u moet regelen rondom uw vergunningsaanvraag.  

 

Op deze pagina vindt u meer informatie over sloopwerkzaamheden uitbesteden in Utrecht. Zo vindt u een antwoord op vragen zoals:

  • Wanneer een sloopbedrijf inschakelen?
  • Welke sloopklussen kunt u zelf doen?
  • Hoe werkt onze vergelijkingswebsite?
  • Wat zijn de gemiddelde kosten zijn om sloopklussen uit te besteden?
  • Wat gebeurt er met het bouwafval?

 

Wanneer een sloopbedrijf inschakelen?

In de meeste gevallen is het verstandig om uw sloop over te laten aan een professioneel sloopbedrijf Utrecht. Voor sloopwerk is namelijk echt kennis en ervaring nodig. Het kan niet alleen fysiek zwaar zijn, maar ervaren slopers weten ook hoe ze op een veilige manier met de nodige apparatuur moeten omgaan.

Hieronder een aantal situaties waarin het inschakelen van een sloopbedrijf een slim idee is:

  • U wilt een badkamer– of keukenrenovatie doen.
    Bij een badkamer- of keukenrenovatie komt vaak meer kijken dan u denkt. Een sloopbedrijf kan veilig en snel uw keuken of badkamer leeghalen. Denk aan onderdelen weghalen die niet meer bruikbaar zijn. Of tegels slopen omdat uw huidige tegels toe zijn aan vernieuwing. Zo bent u klaar om opgeruimd aan uw renovatie te beginnen.
  • U wilt uw oude woning slopen en nieuwbouwen.
    Wanneer u een oude woning volledig wilt slopen, zodat u ruimte creëert voor een nieuwbouwwoning, is een professioneel sloopbedrijf een onmisbare partner. Ze helpen u tijdens de sloop en breken de onderdelen veilig af.
  • U wil sloopwerkzaamheden uitbesteden in uw voor- of achtertuin.
    Wilt u een oude carport of tuinhuis laten slopen in de tuin? Of heeft uw schutting zijn beste tijd gehad, en mag deze worden weggehaald? Een sloopbedrijf Utrecht kan u helpen met alle soorten buiten sloopwerk. Sloopwerkzaamheden in uw tuin vragen vaak om vakkennis en passend gereedschap om ervoor te zorgen dat alles netjes wordt gesloopt. Zonder schade aan de rest van uw tuin.
  • U moet eerst aanwezig asbest laten verwijderen voordat u verder kunt met uw renovatie.
    Asbest komt vaak voor op oude daken. Het moet met extra zorg worden behandeld omdat het gezondheidsrisico’s kan vormen. Onze slopers zijn vakbekwaam in het veilig verwijderen en afvoeren van asbest.
  • U wilt uw draagmuren of tussenmuren verwijderen.
    Het verwijderen van draagmuren of tussenmuren is geen gemakkelijke klus. Het moet zorgvuldig gebeuren omdat deze muren ook zorgen voor de stabiliteit van de rest van uw huis. Een sloopbedrijf Utrecht uit ons netwerk kan uw muren veilig weghalen.
  • U zoekt een sloopbedrijf voor kleine klussen.
    Heeft u een oud kozijn dat u moet vervangen bijvoorbeeld vanwege houtrot? Of wilt u een oude deur laten verwijderen voordat u een nieuwe plaatst? U kunt ook voor dit soort kleinere klussen een sloopbedrijf Utrecht vinden via onze vergelijkingswebsite.

 

Welke sloopklussen kunt u zelf doen?

Het is niet altijd nodig om een sloopbedrijf (direct) in te schakelen. Er zijn verschillende taken die u eventueel ook zelf kunt uitvoeren, of kunt voorbereiden. Zonder dat het te veel inspanning kost en dat er speciaal gereedschap voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van behang. Met wat water, een spons en een plamuurmes kunt u het behang gemakkelijk losweken en weghalen.
Ook het verwijderen van oude vloerbedekking, zoals een vinylvloer of een oud tapijt, is in de meeste gevallen goed haalbaar. Dit kunt u gemakkelijk doen door de oude vloer in repen te snijden. Zo kunt u deze reep voor reep makkelijker lostrekken.
Keukenkastdeurtjes en laden kunt u eenvoudig loshalen met een schroevendraaier.

Met deze doe-het-zelf klussen kunt u al een goed begin maken met uw sloop, zonder dat u direct een sloopbedrijf hoeft in te schakelen. Vaak bespaart u een hoop kosten door (voorbereidende) stappen alvast zelf uit te voeren!

Badkamer slopen

Kosten woning slopen in Utrecht

De totaalprijs voor een woning slopen wordt bepaald door de keuzes die u maakt en hoeveel tijd er in het sloopproject zit. Bijvoorbeeld, u kiest ervoor om uw muren te laten staan plaats van een complete sloop uit te voeren. Of u zoekt alleen een sloopbedrijf in Utrecht voor slopen badkamer vloer. In dit geval zullen de kosten lager uitpakken dan wanneer u een volledige woning laat slopen.

De kosten van het sloopwerk voor een woonoppervlak van 150 m²:
gemiddeld tussen de € 1.600,- en € 8.000,-.

Gemiddelde kosten van Sloopwerkzaamheden in Utrecht 
Type sloopwerkzaamhedenGemiddelde kosten (inclusief btw)
Lichte sloop (kaal maken)€ 10,- per m²
Sloop tot aan de muren (buitenmuren blijven staan)  € 20,- per m²
Sloop tot aan de fundering  € 35,- per m²
Complete sloop€ 50,- per m²
Type sloopwerkzaamhedenGemiddelde totale kosten per 150 m²  (inclusief btw)
Lichte sloop (kaal maken)€ 1.500,-
Sloop tot aan de muren (buitenmuren blijven staan)  € 3.000,-
Sloop tot aan de fundering  € 5.000,-
Complete sloop€ 7.500,-
Sloopafval afvoeren€ 230,- tot € 2.500,-
Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf

Hoe werkt onze vergelijkingswebsite?

Het regelen van een sloop doet u waarschijnlijk niet dagelijks. U vraagt zich misschien af waar te beginnen en welke partij betrouwbaar is. Hiervoor komt Sloopvergelijker om de hoek kijken!

Onze vergelijkingswebsite helpt u bij het vinden van een geschikt sloopbedrijf in Utrecht. U begint door een aanvraag in te dienen waarin u aangeeft wat voor u belangrijk is bij het slopen huis. Bijvoorbeeld: u wilt uw badkamer laten slopen maar de mozaïektegels in de douche moeten heel blijven. Dit vult u in zodat het sloopbedrijf Utrecht hier extra rekening mee houdt.

We zullen daarna de beste sloopbedrijven selecteren. Vervolgens matchen u met bedrijven die ervaring hebben met uw opdracht. Als we de beste opties hebben gevonden bellen we u direct om deze aan u voor te leggen. Door gebruik te maken van onze service bespaart u een hoop tijd. Én u kunt met een vertrouwd gevoel verder met uw verbouwing of renovatie!

Tip: Een sloopbedrijf in de buurt inschakelen kan veel in kosten schelen!

Wat gebeurt er nadat u een sloopbedrijf in Utrecht heeft gekozen?

Nadat u via onze vergelijkingswebsite een geschikt sloopbedrijf heeft gevonden, gaat het echte werk beginnen. Het sloopbedrijf zal samen met u een plan maken voor wat er moet gebeuren. Ze luisteren naar wat u wilt en bespreken alle belangrijke zaken  met u.

Samen met u bekijken ze wat er precies gesloopt moet worden, zoals muren of oude vloeren. Ook als er bijzondere dingen zijn die u wilt houden, zoals speciale ramen, nemen ze dat uiteraard alvast mee in hun plan.

Het sloopbedrijf maakt heldere afspraken vooraf en zorgt ervoor dat de planning past bij uw agenda. Ook ontvangt u een prijsindicatie waarop u een kostenoverzicht voor de werkzaamheden terugvindt.

Wat gebeurt er met het bouwafval?

Bij het slopen van een woning of verbouwen van een ruimte komt er vaak veel bouwafval vrij. Denk aan hout, metaal, en ander puin. Het afvoeren van dit afval is belangrijk om de ruimte schoon achter te laten. Gelukkig bieden onze sloopbedrijven een complete service. Wij zullen al het bouwafval dat vrijkomt netjes afvoeren.

Onze bedrijven beschikken over containers van verschillende groottes. Ze zorgen ervoor dat het afval goed wordt gescheiden en hergebruikt als dat mogelijk is.

Wilt u zelf het bouwafval afvoeren, om kosten te besparen? Dan kan dit bij de milieustraat in uw buurt. Hier kunt u verschillende soorten afval gescheiden inleveren, zoals hout, puin, en elektronische apparaten. Het is belangrijk om vooraf af te stemmen met het sloopbedrijf hoe het bouwafval wordt gestort. Gaat u zelf het bouwafval afvoeren? Kijk dan eerst even welke materialen worden geaccepteerd bij uw milieustraat.  

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul uw gegevens in, zodat we de beste match voor u kunnen maken. U ontvangt binnen 24 uur maximaal 5 offertes voor de beste prijs.
2
Ontvang de offertes
U ontvangt verschillende offertes van onze partners. Vergelijk en bel met de partners voor de beste prijs.
3
Eén van onze partners gaat aan de slag bij u!
Na de vergelijking kiest u de beste partner. De partner gaat bij u aan de slag en verzorgt het gehele project.
Vind snel en eenvoudig je lokale sloopbedrijf

Informatie gecontroleerd door sloopexpert {Ben Dekker}

Ben Dekker heeft gedurende twintig jaar een succesvol sloopbedrijf gerund. Hij heeft zich in die tijd gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, het saneren van asbest en het verwijderen van schoorstenen. Zijn bedrijf heeft projecten uitgevoerd door heel Nederland, variërend van kleinschalige renovaties tot grootschalige sloopwerken.

Door de jaren heen heeft Ben Dekker zijn zijn kennis en kunde steeds verbeterd om te voldoen aan de veranderende regelgeving en veiligheidsnormen binnen de sloopsector. Er werden steeds strengere eisen gesteld aan veiligheid en milieu. Dekker heeft zich altijd flexibel opgesteld om deze veranderingen te integreren in zijn werkmethoden, waardoor zijn bedrijf altijd aan de hoogste standaarden heeft voldaan.

Ben Dekker’s expertise heeft hem een prominente positie opgeleverd in de Nederlandse sloopsector. Met zijn kennis, netwerk en ervaring helpt hij nu particulieren bij het vinden van de juiste partij.

sloopexpert Ben Dekker
Laatst geupdated: October 17, 2024
Lees meer over Ben Dekker

Veelgestelde vragen

Ik woon buiten Utrecht. Kunnen jullie me dan ook verder helpen?   

Jazeker, we kunnen u ook buiten Utrecht van dienst zijn! Onze klanten zijn verspreid over heel Nederland. Met een landelijke dekking kunnen we u helpen een sloopbedrijf in de buurt te vinden. Dit maakt het extra gemakkelijk omdat onze partners snel ter plaatse kunnen zijn en reiskosten beperkt blijven.

Is een sloopbedrijf lang bezig met een ruimte slopen? En hoe lang duurt het bij een heel huis?  

De tijd die een sloopbedrijf nodig heeft hangt vooral af van de omvang van de klus. Voor het slopen van een ruimte zoals een badkamer of keuken zijn we meestal van een paar dagen tot een week bezig. Voor een heel huis kan dit enkele weken tot maanden duren. Afhankelijk van de grootte van het gebouw. 

Hoe kan ik besparen op een sloopklus?  

We denken graag met u mee om de kosten betaalbaar te houden. U kunt bijvoorbeeld overwegen om bepaalde taken in de voorbereiding zelf te doen. Dit scheelt het sloopbedrijf Utrecht werk en dus arbeidskosten. Door sloopbedrijven te vergelijken via onze vergelijkingswebsite, maakt u sowieso al een goede start om de kosten te verlagen voor uw sloopklus.